Dagravn

Dagravnere er frivillige som er ekstra voksne i skolegården i storefri. Dagravnene kommer i tillegg til de ansatte på skolen som er tilstede i friminuttene. En dagravn bryr seg om barn og unge, er inkluderende, observerer, lytter, veileder og gir hjelp når elevene tar kontakt.

Aldersgruppe: 18 til 110 år

Dagravner er tilstede ute i skolegården i storefri. 

På Havnås er det fra kl 10:40-11:10, på Skjønhaug er det fra 10:45 til 11:45, og i Båstad er det fra kl 10:30 til kl 11:00.

Du passer til å være dagravn hvis du liker å være sammen med barn. Du får utdelt vest, navneskilt og annet utstyr du måtte trenge. Dagravnene hører under samme organisasjon som natteravnene. 

Dagravnene melder umiddelbart fra til skolens ledelse dersom de ser eller hører om elever som blir utsatt for mobbing, om noen skader seg, eller av annen grunn ikke har det bra.

Du kan være dagravn så ofte eller sjeldent som du vil. Men vi håper å få en del som kan ta en fast dag i uka. Vi setter opp en turnus og alle dagravnere kan bytte vakter innbyrdes. 

Alle dagravnere må levere tilfredsstillende politiattest før de får begynne. Daglig leder av frivilligsentralen, Synnøve Buer, kan hjelpe deg med å søke og politiattest utstedes i løpet av få dager.

Har du lyst til bli dagravn? Da kan du melde deg her: Bli frivillig. Tips gjerne kjente om muligheten! 

2024 © Trøgstad Frivilligsentral