Tusen takk til Gjensidigestiftelsen for kr 150 000 til strakstiltak i forbindelse med korona krisen

Home-Start familiekontakten Trøgstad og Trøgstad Frivilligsentral gikk sammen og søkte Gjensidigestiftelsen om støtte til strakstiltak for barnefamilier som fikk det ekstra vanskelig under koronakrisen. 3. april fikk vi innvilget pengene, og 8. april, onsdag før skjærtorsdag, etter intenst arbeid, hadde 134 barn bosatt i Indre Østfold kommune fått utlevert gaver for å gjøre påskeferien og korona tiden bedre. Tusen takk for godt samarbeid med kommunen for å få dette til!

Vi har blant annet gitt bort: sykler, trampoliner, brettspill, leker, tegnesaker, lego, dukker, mat og økonomisk støtte til f.eks bredbånd. 

Vi så at for å klare å kjøpe inn alt vi ønsket manglet vi penger. Vi fikk da 10 000 i støtte fra Gode Naboer i Askim, og kommunen trådte til med 25 000. Trøgstad Frivilligsentral bevilget også 10 000 av egne oppsparte midler til prosjektet. Totalt budsjett ble da på kr 195 000. 

Gjensidigestiftelsen delte ut til sammen 15 millioner kroner til strakstiltak i forbindelse med korona. Nesten 300 søknader kom inn, og vi var blant de 112 prosjektene rundt om i hele landet som fikk støtte. Det var to andre prosjekter i det tidligere Østfold som fikk støtte: Østfold Rødekors og Varmestua i Sarpsborg. 

For å lese mer om hvilke andre prosjekter som fikk støtte kan du klikke her: Gjensidigestiftelsen

2024 © Trøgstad Frivilligsentral