Juletre med mening

"Juletre med mening" er et juletre med kort på hvor det står gaveønsker fra konkrete barn som innbyggerne kan ta med seg å handle inn. Det hele gjøres anonymt. Gaveønskene henges opp 17.nov på juletreet ved hovedinngangen til Skjønhaug Innbyggertorg/Frøken fysen.

Aldersgruppe: For alle

Slik fungerer "Juletre med mening": foreldre/foresatte med barn ifra lav-inntektsfamilier kan komme med konkrete julegaveønsker på vegne av barna sine. Målgruppen er 0-18 år (opptil 23 år hvis under barnevernet).

Foreldre/foresatte tar kontakt med sin kontaktperson hos primært barnevern, helsestasjon, NAV, eller Home-start Familiekontakten og fyller ut et skjema som ser slik ut: Skjema for gaveønske Man kan da f.eks ønske seg rosa joggesko i str 34. De ulike instansene anonymiserer gaveønskene og leverer en liste videre til Frivilligsentralen.  Hvis dere ikke har kontakt med noen av disse kontorene er det også mulig å levere inn ønsker direkte til frivilligsentralen. Da vil daglig leder lese gaveønskene og anonymisere dem før de formidles videre. Gaveønsker til Frivilligsentralen kan leveres i lukket konvolutt til skranken på Skjønhaug Innbyggertorg, eller i postkassen utenfor ved personalinngangen. Frist for innlevering av gaveønsker er 15. november. 

Gaveønsker overføres kort som henges opp på et juletre som står ved inngangen til Frøken Fysen/ Skjønhaug Innbyggertorg og bibliotek. Disse henges opp 17. november. Innbyggerne i Trøgstad kan da ta med seg et kort og handle inn den konkrete gaven. Det er veldig viktig hvis du tar med deg et kort at du kjøper inn gaven og at kortet leveres tilbake sammen med gaven! Gaven skal ikke pakkes inn! Gå gjerne sammen flere om å kjøpe en gave så blir det ikke så dyrt å gi

Gaver leveres skranken på Skjønhaug innbyggertorg når det er åpnet. Det er viktig at den ikke er pakket inn. Vi legger den i en pose sammen med gavekortet og sørger for at den kommer frem til rett sted. Gaver kan også leveres Frøken Fysen på mandager og lørdager når der er åpne og Innbyggertorget er stengt. Frist for innlevering av gaver er tirsdag 12. des kl 16. 

Hvordan kan jeg bidra?

  • Du kan melde deg som frivillig til å være med å administrere, fylle ut gavekort/henge opp. Du kan melde deg her og skriv "juletre med mening" i kommentar feltet. 
  • Du kan kjøpe inn en gave. Gå gjerne sammen flere om å kjøpe en gave så blir det ikke så dyrt å gi
  • Du kan hjelpe oss å gjøre tilbudet kjent ved å dele det på facebook eller snakke med folk du kjenner. 


Samarbeid

Juletre med mening er et samarbeid mellom kommune, næringsliv og frivillighet. De som er med på å arrangere er: Torvet bok og mer (som består av Trøgstad Frivilligsentral, Home-Start Familiekontakten Trøgstad,  Skjønhaug bibliotek og Innbyggertorg og Trøgstad Sparebank), Trøgstad og Båstad menigheter, Røde Kors, Lions, Bygedekvinnelaget og Helselaget i tett samarbeid med barnevern, helsestasjon og NAV. Arrangørene har, etter et godt forslag fra Lars Dingstad Eriksen, kalt oss "Triv'lige Trøgstad". Dette navnet har vi fått tillatelse fra kommunen til å bruke da det er slagordet til Trøgstad kommune som er historie, og som vi nå gir et nytt liv videre.

2024 © Trøgstad Frivilligsentral