Juletre med mening

Juletre med mening arrangeres nå for første gang i Trøgstad. Juletre med mening er et juletre med kort på hvor det står gaveønsker fra konkrete barn som innbyggerne kan ta med seg å handle inn. Det hele gjøres anonymt. Juletre med mening ble første gang arrangert i Larvik og har vært arrangert med stor suksess i Askim de to siste årene.

Aldersgruppe: For alle

Trøgstad Frivilligsentral er prosjekt leder for juletre med mening. Arrangør er et samarbeid mellom kommune, næringsliv og frivillighet. De som er med på å arrangere er: Torvet bok og mer (som består av Trøgstad Frivilligsentral, Home-Start Familiekontakten Trøgstad,  Ungdomskontakt, bibliotek og servicetorg og Trøgstad Sparebank), Trøgstad og Båstad menigheter, Hårek Frisør, Røde Kors og Helselaget i tett samarbeid med barnevern, helsestasjon og NAV. Arrangørene har, etter et godt forslag fra Lars Dingstad Eriksen, kalt oss "Triv'lige Trøgstad". Dette navnet har vi fått tillatelse fra kommunen til å bruke da det er slagordet til Trøgstad kommune som snart er historie, og som vi nå gir et nytt liv videre. 

Hvordan fungerer "Juletre med mening"

"Juletre med mening" er at foreldre/foresatte fra barn ifra lav-inntektsfamilier kan komme med konkrete julegave ønsker på vegne av barna sine. Målgruppen er 0-18 år (opptil 23 år hvis under barnevernet). 

Foreldre/foresatte tar kontakt med sin kontaktperson hos primært barnevern, helsestasjon, eller Homestart og fyller ut et skjema som ser slik ut: skjema for gaveønske fra det enkelte barn. Man kan da f.eks ønske seg rosa joggesko i str 34. De ulike instansene anonymiserer gaveønskene og leverer en liste videre til Frivilligsentralen. Du kan også ta kontakt med NAV for få info og skjema. Hvis dere ikke har kontakt med noen av disse kontorene er det også mulig å levere inn ønsker direkte til frivilligsentralen. Da vil daglig leder lese gaveønskene og anonymisere dem før de formidles videre. Gaveønsker til Frivilligsentralen kan leveres i lukket konvolutt til skranken på Torvet bok og mer eller i postkassen utenfor ved personalinngangen. Frist for innlevering av gaveønsker er 14. november. 

Gaveønsker overføres kort som henges opp på et juletre på Torvet bok og mer. Disse henges opp 21. november. Innbyggerne i Trøgstad kan da ta med seg et kort og handle inn den konkrete gaven. Det er veldig viktig hvis du tar med deg et kort at du kjøper inn gaven og at kortet leveres tilbake sammen med gaven!

Gaver leveres skranken på Torvet bok og mer. Det er viktig at den ikke er pakket inn. Vi legger den i en pose sammen med gavekortet. Vi pakker inn alle gaver og leverer tilbake til rett sted f.eks barnevernet, slik at gavene kan hentes der. Frist for innlevering av gaver til Torvet bok og mer er 12. desember.  

Hvordan kan jeg bidra?

  • Du kan melde deg som frivillig til å fylle ut gavekort eller å være med på å pakke inn gavene. Du kan melde deg her og skriv "juletre med mening" i kommentar feltet. 
  • Du kan kjøpe inn en gave
  • Du kan hjelpe oss å gjøre tilbudet kjent ved å dele det på facebook eller snakke med folk du kjenner. 
2020 © Trøgstad Frivilligsentral