Veiviser Indre Østfold

“Veiviser” er et tilbud der nyankomne i landet både blir kjent med noen som har bodd i Norge hele livet og med noen som selv har migrasjonserfaring.

Det kan være både spennende og skremmende å være helt ny i ett nytt land. Da kan det være godt å ha noen som både viser deg rundt i lokalmiljøet og en å dele erfaringer og fellesskap med.

Vi samarbeider med kirkens Bymisjon og rekrutterer lokale frivillige til å være med i lokale grupper.  Kirkens Bymisjons “Veiviser” er et tilbud der nyankomne i landet både blir kjent med noen som har bodd i Norge hele livet og med noen som selv har migrasjonserfaring. 

I Veiviser setter vi sammen grupper på tre og tre bestående av; en som har bodd i Norge i kort tid, en som har bodd i Norge i hele sitt liv og en person med migrasjonsbakgrunn som vet hva det vil si å være ny i landet. Målet er å bli kjent, få et utvidet nettverk, gjøre ting sammen, praktisere norsk og bedre forstå de norske samfunnskodene. 

Gruppene skal møtes 2-4 ganger i måneden og gjøre sosiale, kulturelle, sportslige eller andre aktiviteter. 

Aktivitetene kan for eksempel være:

• Kafebesøk

• Bowling

• Turgåing

• Trening

• Konsert

• Kino

Ønsker du å være med? Er du ny frivillig er det fint hvis du registrerer deg på forsiden vår Meld deg som frivillig og huker av for Veiviser Indre Østfold. Er du allerede registrert som frivillig bare gi beskjed til Synnøve Buer på post@trogstad.frivilligsentral.no eller 940 81 023. 

2024 © Trøgstad Frivilligsentral